popiska
- tradiční čínské jídlo
- minutka
- snadno stravitelné
indegrience (8 porcí)
- kuře (1,3 kg),
- vejce (3 vejce),
- olej slunečnicový (celkem cca 1-2 dcl),
- zelí (1/2 menší hlávky),
- mrkev (1 velká),
- pórek (1/2 rozkrojená podél),
- cibule (1 velká),
- česnek (2 stroužky),
- rýžové nudle (cca 600g),
- sojová omáčka (cca 5 polevkovych lzic),
- worchester omáčka (cca 5 polévkových lžic),
- bramborový škrob - solamyl (cca 3 polévkové lžíce) ,
- čerstvě na hrubo metý pepř (cca 1/4 čajové lžičky) ,
- sůl,
- chili paprička (1 čerstvá)
vybavení a pomůcky
- 1 pánev wok
- 2 velká mísa
- 1 velký hrnec
- ostrý můž
postup
- začneu celým kuřetem, lze použít i kuřecí řízky, ale pak nejni z čeho udělat polívku ...
půleni kuřete

- pulene kure

- porcovani na ctvrtky, řežu pod žebrem, tam kde končí prso

- jak vykostit kridlo, ořežu šlachy okolo kloubu křídla

- 1/4 kurete k vykosteni

- Vykosteni prsa, podél prsní kosti a žeber

 Jak vykostit stehno, špičkou nožem propichneme misto mezi kosti a hlavni šlachou a nožem prořízneme podel kosti
 maso stahujeme z kosti, u kloubu nařezame šlachy a zase stáhneme maso

- Vykostene kosti z kurete jako zaklad pro kureci vyvar, ten pouziju v jinem receptu (kureci cesnecka se syrem)

- vykostene maso pripravene na krajeni na nudlicky, maso je i s kuzi, je polozeno na kuzi, aby se lepe krajelo, krajime napříč, v pozadi ostřič nožů
 kuř. maso nakrajene na nudlicky v mise

- indegrience na masovou smes
 chilli papricku bez jadra, nejprve podelne na prouzky, pak na drobno, bacha dost to štípe, tak ať si nešáhneš do oka nebo na nějakou sliznici
 cesnek na platky, pak na drobno
 cibule na drobno = nejprve podel na pulku, pak polozit na rovinu a podelne na platky, nakonec pricne na drobno
 smes vsech indegrienci s masem
 jujky zapomnel sem na zazvor


 kompletni masova smes (i se zazvorem), michana rukama, co zustává na rukách stáhni nožem, maximálně nesmejvat a nevyhazovat

- zelenina
 krajeni zeli, zeli bez kostalu
 zeli na jemno
 mrkev, na platky a pak prouzky
 mrkev na stejne prouzky
 porek na platky
 zelenina v mise

- tluste kulate ryzove nudle
 v teple vode
 ve varici vode s kapkou oleje
 cedeni a proplachnuti vodou
 smazeni ve woku, max horak, max plamen

- smazeni kureciho masa, max horak na max
 nemichat, zozprostrit maso po cele panvi, uplacat po stranach
 vydrzet, nez se maso zatahne, tady jeste nejni uplne zatahle, bude se to trochu palit,
 prvni otoceni
 druhe otoce a je maso hotovo

- smazeni zeleniny, bez oleje to nepujde (stejne tak nudle a maso)
 smazeni zeleniny, prilis nemichat, rozprostrit po stranach, jako u masa zelenina ma bejt hotova, ale musi zaroven ještě křupat

- smiseni zeleniny a masa ve woku
 a zamichane, furt sme na maximalnim plameni, nikde nejni zadna stava co by maso nebo zelenina pustila ...

- v misach
nudle
 nudle a maso se zeleninou
 v misce


odkazy
|