popiska
- tradiční čínské jídlo
- minutka
- snadno stravitelné
indegrience (8 porcí)
- kuře (1,3 kg),
- vejce (3 vejce),
- olej slunečnicový (celkem cca 1-2 dcl),
- zelí (1/2 menší hlávky),
- mrkev (1 velká),
- pórek (1/2 rozkrojená podél),
- cibule (1 velká),
- česnek (2 stroužky),
- rýžové nudle (cca 600g),
- sojová omáčka (cca 5 polevkovych lzic),
- worchester omáčka (cca 5 polévkových lžic),
- bramborový škrob - solamyl (cca 3 polévkové lžíce) ,
- čerstvě na hrubo metý pepř (cca 1/4 čajové lžičky) ,
- sůl,
- chili paprička (1 čerstvá)
vybavení a pomůcky
- 1 pánev wok
- 2 velká mísa
- 1 velký hrnec
- ostrý můž
postup
- začneu celým kuřetem, lze použít i kuřecí řízky, ale pak nejni z čeho udělat polívku ...
půleni kuřete
- pulene kure
- porcovani na ctvrtky, řežu pod žebrem, tam kde končí prso
- jak vykostit kridlo, ořežu šlachy okolo kloubu křídla
- 1/4 kurete k vykosteni
- Vykosteni prsa, podél prsní kosti a žeber
Jak vykostit stehno, špičkou nožem propichneme misto mezi kosti a hlavni šlachou a nožem prořízneme podel kosti
maso stahujeme z kosti, u kloubu nařezame šlachy a zase stáhneme maso
- Vykostene kosti z kurete jako zaklad pro kureci vyvar, ten pouziju v jinem receptu (kureci cesnecka se syrem)
- vykostene maso pripravene na krajeni na nudlicky, maso je i s kuzi, je polozeno na kuzi, aby se lepe krajelo, krajime napříč, v pozadi ostřič nožů
kuř. maso nakrajene na nudlicky v mise
- indegrience na masovou smes
chilli papricku bez jadra, nejprve podelne na prouzky, pak na drobno, bacha dost to štípe, tak ať si nešáhneš do oka nebo na nějakou sliznici
cesnek na platky, pak na drobno
cibule na drobno = nejprve podel na pulku, pak polozit na rovinu a podelne na platky, nakonec pricne na drobno
smes vsech indegrienci s masem
jujky zapomnel sem na zazvor
kompletni masova smes (i se zazvorem), michana rukama, co zustává na rukách stáhni nožem, maximálně nesmejvat a nevyhazovat
- zelenina
krajeni zeli, zeli bez kostalu
zeli na jemno
mrkev, na platky a pak prouzky
mrkev na stejne prouzky
porek na platky
zelenina v mise
- tluste kulate ryzove nudle
v teple vode
ve varici vode s kapkou oleje
cedeni a proplachnuti vodou
smazeni ve woku, max horak, max plamen
- smazeni kureciho masa, max horak na max
nemichat, zozprostrit maso po cele panvi, uplacat po stranach
vydrzet, nez se maso zatahne, tady jeste nejni uplne zatahle, bude se to trochu palit,
prvni otoceni
druhe otoce a je maso hotovo
- smazeni zeleniny, bez oleje to nepujde (stejne tak nudle a maso)
smazeni zeleniny, prilis nemichat, rozprostrit po stranach, jako u masa zelenina ma bejt hotova, ale musi zaroven ještě křupat
- smiseni zeleniny a masa ve woku
a zamichane, furt sme na maximalnim plameni, nikde nejni zadna stava co by maso nebo zelenina pustila ...
- v misach
nudle
nudle a maso se zeleninou
v misce
odkazy
|