smažené kuřecí maso s rýžovými nudlemi | vaření

smažené kuřecí maso s rýžovými nudlemi

Hodnocení uživatelů: / 0
NejhoršíNejlepší 

popiska

  • tradiční čínské jídlo
  • minutka
  • snadno stravitelné

indegrience (8 porcí)

  • kuře (1,3 kg), 
  • vejce (3 vejce), 
  • olej slunečnicový (celkem cca 1-2 dcl), 
  • zelí (1/2 menší hlávky), 
  • mrkev (1 velká), 
  • pórek (1/2 rozkrojená podél), 
  • cibule (1 velká), 
  • česnek (2 stroužky), 
  • rýžové nudle (cca 600g), 
  • sojová omáčka (cca 5 polevkovych lzic), 
  • worchester omáčka (cca 5 polévkových lžic), 
  • bramborový škrob - solamyl (cca 3 polévkové lžíce) , 
  • čerstvě na hrubo metý pepř (cca 1/4 čajové lžičky) , 
  • sůl,
  • chili paprička (1 čerstvá)

vybavení a pomůcky

  • 1 pánev wok
  • 2 velká mísa
  • 1 velký hrnec
  • ostrý můž

postup

  • začneu celým kuřetem, lze použít i kuřecí řízky, ale pak nejni z čeho udělat polívku ...
    půleni kuřete
    447-01-pulim-kure
  • pulene kure
    447-02-pulene-kure
  • porcovani na ctvrtky, řežu pod žebrem, tam kde končí prso
    447-03-porcovani-na-ctvrtky
  • jak vykostit kridlo, ořežu šlachy okolo kloubu křídla
    447-04-kridlo-kure
  • 1/4 kurete k vykosteni
    447-05-porce-k-vykosteni
  • Vykosteni prsa, podél prsní kosti a žeber
    447-06-vykostit-prsa-1
    447-07-vykostit-prsa-2
    Jak vykostit stehno, špičkou nožem propichneme misto mezi kosti a hlavni šlachou a nožem prořízneme podel kosti
    447-08-vykostit-stehno
    maso stahujeme z kosti, u kloubu nařezame šlachy a zase stáhneme maso
    447-09-vykostit-stehno-2
  • Vykostene kosti z kurete jako zaklad pro kureci vyvar, ten pouziju v jinem receptu (kureci cesnecka se syrem)
    447-10-vykostene-kosti-kure
  • vykostene maso pripravene na krajeni na nudlicky, maso je i s kuzi, je polozeno na kuzi, aby se lepe krajelo, krajime napříč, v pozadi ostřič nožů
    447-12-krajeni-na-nudlicky
    kuř. maso nakrajene na nudlicky v mise
    447-12-kureci-maso-nakrajene-na-nudlicky
  • indegrience na masovou smes
    447-13-indegrience-masova-smes
    chilli papricku bez jadra, nejprve podelne na prouzky, pak na drobno, bacha dost to štípe, tak ať si nešáhneš do oka nebo na nějakou sliznici
    477-16-chilli-na-drobno
    cesnek na platky, pak na drobno
    477-18-cesnek-na-drobno
    cibule na drobno = nejprve podel na pulku, pak polozit na rovinu a podelne na platky, nakonec pricne na drobno
    477-19-cibule-na-drobno
    smes vsech indegrienci s masem
    477-20-smes-maso-vejce-worchester-sojaO-cibule-cesnek-chilli-a-koreni
    jujky zapomnel sem na zazvor
    477-24-zazvor
    477-25-oloupany-zazvor
    477-26-zazvor-na-polojemno
    kompletni masova smes (i se zazvorem), michana rukama, co zustává na rukách stáhni nožem, maximálně nesmejvat a nevyhazovat
    477-30-masova-smes-po-smiseni
  • zelenina
    477-31-zelenina
    krajeni zeli, zeli bez kostalu
    477-32-zeli-bez-kostalu
    zeli na jemno
    477-33-zeli-na-jemno
    mrkev, na platky a pak prouzky
    477-35-mrkev-na-prouzky
    mrkev na stejne prouzky
    477-36-mrkev-na-stejne-prouzky
    porek na platky
    477-37-porek-na-platky
    zelenina v mise
    477-38-zelenina-nakrajena-v-mise
  • tluste kulate ryzove nudle
    477-40-tluste-ryzove-nudle
    v teple vode
    477-41-ryz-nudle-ve-vlaz-vode
    ve varici vode s kapkou oleje
    477-42-ryz-nudle-se-vari
    cedeni a proplachnuti vodou
    477-43-ryz-nudle-se-cedi
    smazeni ve woku, max horak, max plamen
    477-44-ryzove-nudele-se-smazi-ve-woku
  • smazeni kureciho masa, max horak na max
    477-54-wok-s-olejem-na-max-horaku-z-boku
    nemichat, zozprostrit maso po cele panvi, uplacat po stranach
    477-55-wok-s-masovou-smesi
    vydrzet, nez se maso zatahne, tady jeste nejni uplne zatahle, bude se to trochu palit,
    477-57-wok-s-masem-vydrzet-a-nemichat-musi-se-zatahnout
    prvni otoceni
    477-58-wok-s-masem-otoceno
    druhe otoce a je maso hotovo
    477-59-wok-s-masem-hotovo
  • smazeni zeleniny, bez oleje to nepujde (stejne tak nudle a maso)
    477-60-wok-s-olejem-ceka-na-zeleninu
    smazeni zeleniny, prilis nemichat, rozprostrit po stranach, jako u masa
    zelenina ma bejt hotova, ale musi zaroven ještě křupat
    477-61-wok-smazeni-zeleniny-prilis-nemichat
  • smiseni zeleniny a masa ve woku
    477-62-wok-hotova-zelenina-a-pridane-maso
    a zamichane, furt sme na maximalnim plameni, nikde nejni zadna stava co by maso nebo zelenina pustila ...
    477-63-wok-hotove-maso-a-zelenina-smichane
  • v misach
    nudle
    477-70-hotove-ryzove-nudle
    nudle a maso se zeleninou
    477-71-hotove-smaz-kur-maso-se-zeleninou-a-ryz-nudle-v-misach
    v misce
    477-72-v-misach-na-stole-s-miskami
    477-74-doboru-chut-2

odkazy